10 top tourist attractions in Monterrey

Αν και είναι μια από τις πιο βιομηχανοποιημένες πόλεις του Μεξικού – είναι επίσης η πλουσιότερη και πιο δυτική – το Μοντερέι έχει μια από τις πιο ελκυστικές μεγάλες πόλεις της χώρας. Βρίσκεται στην κοιλάδα Santa Catarina, όπου κυριαρχεί το περίεργα αλυσοδεμένο Cerro de la Silla (Βουνό Saddle) ύψους 1.740 μέτρων και το Cerro de la Mitra (Βουνό Mitra) ύψους 2.380 μέτρων και είναι η πρωτεύουσα του κράτους. του Νουέβο Λεόν. Παρά το γεγονός ότι είναι μια υπερσύγχρονη πόλη, το Μοντερέι κατάφερε να διατηρήσει μέρος της παλιάς ισπανικής του ατμόσφαιρας στα στενά σοκάκια, τα σπίτια με επίπεδη στέγη και τα γραφικά αίθρια. Ιδρύθηκε για πρώτη φορά τον 16ο αιώνα, η σημασία του ως πολιτιστικό κέντρο είναι εμφανής στα πολλά ωραία μουσεία και γκαλερί,

Το SwatiTravel υποστηρίζεται από τους αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

1 Από Macroplaza

Εικόνα
 

Θέα από το Marco Plaza

Η τέταρτη μεγαλύτερη δημόσια πλατεία στον κόσμο, η Macroplaza του Μοντερέι είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε μια περιήγηση στην πόλη λόγω της εγγύτητάς της σε πολλά από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα, τα περισσότερα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια ή μια εύκολη διαδρομή με το λεωφορείο ή το μετρό. Χτισμένη τη δεκαετία του 1980, αυτή η πλατεία έκτασης 99 στρεμμάτων περιλαμβάνει μια σειρά από παλιότερες πλατείες και τα μνημεία τους, καθώς και όμορφους κήπους που προσκαλούν τους επισκέπτες να χαλαρώσουν. Ίσως το πιο διάσημο ορόσημο – και σίγουρα το πιο εύκολο να εντοπιστεί – είναι ο Φάρος Εμπορίου ύψους 70 μέτρων (Faro del Comercio), μια τεράστια ορθογώνια κατασκευή που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή τη νύχτα όταν το εκθαμβωτικό πράσινο λέιζερ εκτοξεύεται στην πόλη. Άλλα αξιοθέατα της Macroplaza περιλαμβάνουν το Κυβερνητικό Παλάτι από ψαμμίτη(Palacio de Gobierno) με το αποικιακό αίθριο και τα κρατικά διαμερίσματα και τεχνουργήματα διακοσμημένα με νωπογραφίες, συμπεριλαμβανομένων των κανονιών που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού και των στρατηγών του το 1867. Άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν την Εσπλανάδα των Ηρώων (Esplanada de los Héroes ), την τεράστια Συντριβάνι του Ποσειδώνα (Fuente de la Vida), και ένα μνημείο για τον ιδρυτή της πόλης, Diego de Montemayor.

Έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση; Κάντε κλικ ΕΔΩ

2 MARCO: Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

MARCO: The Museum of Contemporary Art jayceeloop / τροποποιημένη φωτογραφία
MARCO: The Museum of Contemporary Art jayceeloop / τροποποιημένη φωτογραφία
 

Άνοιξε το 1991, το εκπληκτικά σχεδιασμένο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Museo de Arte Contemporáneo de Monterrey, ή MARCO για συντομία) βρίσκεται στη Gran Plaza και είναι ένα μέρος που πρέπει να δουν όσοι ενδιαφέρονται για τη μεξικάνικη τέχνη. Εκτός από πολλές εξαιρετικές προσωρινές εκθέσεις, η MARCO διαθέτει μια εκτενή μόνιμη συλλογή μοντέρνας τέχνης από όλη τη χώρα. Τα κυριότερα σημεία των 11 γκαλερί του μουσείου περιλαμβάνουν πολυάριθμους εκλεκτούς πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και εγκαταστάσεις κορυφαίων Λατινοαμερικανών καλλιτεχνών, καθώς και μερικά έργα διεθνών καλλιτεχνών. Το ίδιο το κτίριο είναι κάτι σαν έργο τέχνης, με τα κυριότερα σημεία που περιλαμβάνουν τον κήπο με τα γλυπτά και μια συναρπαστική αυλή με ένα ανακλαστικό σιντριβάνι με καθρέφτη. Η Pinacoteca de Nuevo León είναι επίσης ενδιαφέρουσα για τους λάτρεις της τέχνης, ένα μουσείο που δίνει στους επισκέπτες μια γεύση από τις εικαστικές τέχνες του Nuevo León από τον 19ο αιώνα.

Διεύθυνση: Zuazua and Ocampo, Monterey, NL

Επίσημος ιστότοπος: www.marco.org.mx/index.pl?i=523

Ακολουθήστε μας στο Facebook

3 Μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός της Παναγίας του Μοντερέι

Μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός της Παναγίας του Μοντερέι
Μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός της Παναγίας του Μοντερέι
 

Το πιο σημαντικό καθολικό οικοδόμημα του Μοντερέι, ο Μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός της Παναγίας του Μοντερέι (Metropolitana de Nuestra Señora de Monterrey) αξίζει να το δείτε, ακόμη και όταν κάνετε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης. Οι εργασίες για το κτήριο ξεκίνησαν στα μέσα του 18ου αιώνα, αλλά χρειάστηκαν περίπου 150 χρόνια για να ολοκληρωθεί, τελικά κηρύχθηκε ολοκληρωμένο γύρω στο 1890. Αν και δεν του χορηγήθηκε καθεστώς καθεδρικού ναού μέχρι το 1994, αυτή η εντυπωσιακή κατασκευή ήταν εδώ και πολύ καιρό η έδρα της τοπικής αρχιεπισκοπής. Εκτός από το όμορφο εξωτερικό με τους δίδυμους πύργους και τις ωραίες διακοσμήσεις – αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών επιρροών κατά τη διάρκεια των δεκαετιών – το κτίριο έχει ένα όμορφο εσωτερικό με πολλά παραδείγματα αποικιακών έργων τέχνης του 19ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένων πολλών μεγάλων τοιχογραφιών από τον πολύ σεβαστό Μεξικανό .καλλιτέχνης Angel Zárraga.

Διεύθυνση: Juan Zuazua 1100, Centro, 64000 Monterrey, NL

Για φτηνές πτήσεις – Swatitravel.com

4 Editor’s Pick Fundidora Park στο Santa Lucia Riverwalk

Το πάρκο Fundidora και το Santa Lucia Riverwalk eperales / τροποποιημένη φωτογραφία
Το πάρκο Fundidora και το Santa Lucia Riverwalk eperales / τροποποιημένη φωτογραφία
 

Ένας από τους πιο ευχάριστους περιπάτους στο Μοντερέι είναι κατά μήκος του εντυπωσιακού Santa Lucia Riverwalk (Paseo Santa Lucía), ενός τεχνητού ποταμού που εκτείνεται σχεδόν δύο μίλια σε όλη την πόλη συνδέοντας τη Macroplaza με το πάρκο Fundidora. Στη διαδρομή θα ανακαλύψετε πολλά ενδιαφέροντα γλυπτά (συμπεριλαμβανομένου ενός πραγματικού καναδικού Inukshuk, ενός πέτρινου μνημείου ή πέτρας), σιντριβάνια και άλλα αρχιτεκτονικά σημεία καθώς ο ποταμός ελίσσεται μέσα από το ευχάριστο πάρκο κατά μήκος των όχθες του ποταμού. Ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ζήσετε τη βόλτα στο ποτάμι είναι να περπατήσετε στο πάρκο Fundidora και να εξερευνήσετε τα αξιοθέατα πριν επιστρέψετε στη Macroplaza με βάρκα. Τα κυριότερα σημεία του Fundidora περιλαμβάνουν μια σειρά από διασκεδαστικά αξιοθέατα για παιδιά, όπως παιδικές χαρές, παγοδρόμιο και Sesame Street Park, ένα θεματικό πάρκο που βασίζεται στην επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή.Είναι επίσης το σπίτι του κέντρου τέχνης CONARTE.

5 Το μουσείο του χάλυβα

Το μουσείο του χάλυβα pato garza / τροποποιημένη φωτογραφία
Το μουσείο του χάλυβα pato garza / τροποποιημένη φωτογραφία
 

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία στο Μεξικό, το Μουσείο Χάλυβα (Museo del Acero) είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να δείτε στο Μοντερέι. Χτισμένο σε ένα πρώην χαλυβουργείο, αυτό το συναρπαστικό αξιοθέατο στην άκρη του πάρκου Fundidora γιορτάζει τη μακρά παράδοση της πόλης ως κέντρο παραγωγής χάλυβα. Χτισμένο γύρω από την τεράστια υψικάμινο ύψους 70 μέτρων του παλιού εργοστασίου, το μουσείο περιλαμβάνει πολυάριθμα εκθέματα για την παραγωγή χάλυβα, καθώς και σχετικά προϊόντα και βιομηχανίες. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία της πόλης το Μητροπολιτικό Μουσείο (Museo Metropolitano de Monterrey) και το Museo de Monterrey με τη μεγάλη συλλογή μοντέρνας τέχνης από Λατινοαμερικανούς καλλιτέχνες. Ένα άλλο μουσείο αφιερωμένο στο βιομηχανικό παρελθόν της πόλης είναι το Μουσείο Γυαλιού, που άνοιξε το 1992 και εστιάζει στην ιστορία της υαλουργίας στην περιοχή.

Διεύθυνση: Avenida Fundidora and Adolfo Prieto S/N, Parque Fundidora, 64010 Monterrey, NL

6 Μεξικανικό Ιστορικό Μουσείο

Μεξικανικό Ιστορικό Μουσείο eperales / τροποποιημένη φωτογραφία
Μεξικανικό Ιστορικό Μουσείο eperales / τροποποιημένη φωτογραφία
 

Ίσως να αναπληρώνει την έλλειψη αρχαίων αρχαιολογικών χώρων των Μάγια ή των Αζτέκων στην πόλη – το Μοντερέι δεν είχε εγκατασταθεί ποτέ πριν από την άφιξη των Ισπανών – το Μεξικανικό Ιστορικό Μουσείο (Museo de Historia Mexicana) διαθέτει μια υπέροχη συλλογή από προκολομβιανά αντικείμενα. Χτισμένο το 1994, αυτό το μουσείο υψηλής τεχνολογίας προσφέρει στους επισκέπτες μια ματιά στην πλούσια ιστορία του Μεξικού από τότε που οι πρώτοι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν στη χώρα πριν από χιλιάδες χρόνια κατά τη διάρκεια της αποικιακής εποχής και σήμερα μέσω των τεράστιων συλλογών και πολλών διαδραστικών εκθέσεων. Σε τέσσερις κύριες αίθουσες υπάρχουν εκθέματα για την πολιτιστική, οικονομική και πολιτική ιστορία της χώρας που απεικονίζονται με τη χρήση τέχνης και μοντέλων. Hot Tip: Φροντίστε να κάνετε κράτηση για τις υπηρεσίες ενός αγγλόφωνου οδηγού ή να αγοράσετε έναν αγγλόφωνο οδηγό κατά την είσοδό σας.

Διεύθυνση: Calle Doctor José Ma. Coss 445, Centro, 64000 Monterrey, NL

7 Το Obispado και το Περιφερειακό Μουσείο

Το Obispado και το Περιφερειακό Μουσείο DAVID MONROY / τροποποιημένη φωτογραφία
Το Obispado και το Περιφερειακό Μουσείο DAVID MONROY / τροποποιημένη φωτογραφία
 

Σκαρφαλωμένο ψηλά σε έναν λόφο που ονομάζεται Cerro del Obispado βρίσκεται το πρώην παλάτι του επισκόπου ή Obispado. Χρονολογείται από τα τέλη του 18ου αιώνα, αυτό το όμορφο παλιό παλάτι χρησίμευε τόσο ως φρούριο όσο και ως νοσοκομείο σε διάφορες εποχές, και το 1913 ήταν ακόμη και το σπίτι του διαβόητου ληστή και επαναστατικού ήρωα Francisco “Pancho” Villa. Σήμερα, το κτίριο φιλοξενεί το Περιφερειακό Μουσείο (Museo Regional de Nuevo León) με τα πολλά ενδιαφέροντα εκθέματά του σχετικά με την πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του κράτους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρεκκλήσι με την ωραία πρόσοψη Churrigueresque και πολλά τεχνουργήματα που σχετίζονται με τον Μεξικανικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Το Cerro del Obispado είναι επίσης ένας δημοφιλής προορισμός για την όμορφη θέα στην πόλη μαζί με τα μνημεία του, Mirador del Obispado .It’s also fun for families traveling with kids because of the carousel and pleasant walking trails.

Address: Rafael J. Verger S/N, Obispado, 64000 Monterrey, NL

8 From García Caves in Horsetail Falls

De Garcia Caves and Horsetail Falls Joseph Martinez / φωτογραφία angepast
De Garcia Caves and Horsetail Falls Joseph Martinez / photo aangepast
 

Just a short drive northeast of Monterrey is the small town of García, home to the Garcia Caves (Grutas de García), one of Mexico’s largest cave systems. Part of the Cumbres de Monterrey National Park, the fascinating network of caves, which make up the 1,080-meter-high El Fraile mountain, make for a fascinating excursion away from the bustling metropolis. It is reached by a fun cable car with great views over the surrounding countryside. Two trails descend to the brightly lit caves, which were formed over 50 million years ago, giving you plenty of good photo opportunities of the amazing rock formations in the area. cave. Of particular interest is a room known as the Light Room(El salón de la luz), named for the almost translucent quality of the cave’s ceiling. Μια άλλη αξιόλογη εκτροπή είναι στους πανέμορφους καταρράκτες Horsetail Falls (Cola de Caballo) περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης. Ονομάστηκε από τα μοτίβα που δημιουργούνται από το νερό καθώς βυθίζεται στην πισίνα από κάτω, οι καταρράκτες είναι προσβάσιμοι μέσω μονοπατιού και σχοινιού γέφυρας.

Διεύθυνση: Carretera a Villa de García S/N, Grutas de García Park, Santiago, NL

9 Το Πλανητάριο Άλφα

The Alfa Planetarium Jorge Elías / φωτογραφία τροποποιημένη
The Alfa Planetarium Jorge Elías / φωτογραφία τροποποιημένη
 

Ένα διασκεδαστικό αξιοθέατο κατάλληλο για όλες τις ηλικίες είναι το πανέμορφο Alfa Planetarium (Planetario Alfa). Στεγασμένο σε ένα τέλεια κυλινδρικό κτίριο που μοιάζει να υψώνεται από τα γύρω δέντρα σαν μια γιγάντια δακτυλήθρα, αυτό το υπερσύγχρονο αξιοθέατο είναι ταυτόχρονα επιστημονικό κέντρο και πλανητάριο. Μία από τις κορυφαίες εγκαταστάσεις της Λατινικής Αμερικής, το πλανητάριο περιλαμβάνει σημεία ενδιαφέροντος, όπως ένα παρατηρητήριο με βραδινά εργαστήρια παρατήρησης των άστρων, διαδραστική τεχνολογία και πρακτικά επιστημονικά εκθέματα, καθώς και ένα κλουβί με είδη πουλιών από όλη τη Λατινική Αμερική. Υπάρχει επίσης ένα υπερσύγχρονο θέατρο Imax με μεγάλη ποικιλία ταινιών που σχετίζονται με την επιστήμη και τη φύση.

Διεύθυνση: Av Roberto Garza Sada 1000, Carrizalejo, 66254 San Pedro Garza García, NL

10 The Immaculate Kerk

La Purísima-kerk Enrique López-Tamayo Biosca / gemodificeerde φωτογραφία
La Purísima-kerk Enrique López-Tamayo Biosca / gemodificeerde φωτογραφία
 

Ένα από τα πιο ασυνήθιστα σύγχρονα κτίρια του Μοντερέι είναι η Εκκλησία La Purísima (Iglesia La Purísima), ακριβώς δυτικά της Gran Plaza στη διασταύρωση Avda Padre Mier και C Serafin Peña. Θεωρείται ευρέως ως ένα από τα καλύτερα δείγματα σύγχρονης ιερής αρχιτεκτονικής στο Μεξικό, αυτή η ασυνήθιστη καθολική εκκλησία – δεν μοιάζει με υπόστεγο του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου με τους ψηλούς τοίχους της να φτάνουν μέχρι την οροφή – χτίστηκε από τον Enrique de la Mora και τον Palomar το 1946 Αφού θαυμάσετε το ενδιαφέρον εξωτερικό με τα πολλά γλυπτά και τα μνημεία του, φροντίστε να μπείτε μέσα για να δείτε το εσωτερικό και να έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την καμπύλη δομή από κοντά.

Διεύθυνση: Serafín Peña, Centro, Monterrey, NL

Πού να μείνετε στο Μοντερέι για περιηγήσεις στα αξιοθέατα

Σας προτείνουμε αυτά τα ξενοδοχεία σε κεντρική τοποθεσία στο Μοντερέι κοντά σε δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης:

  • Fiesta Americana Monterrey Pabellon M: Πολυτελές πολυώροφο, μοντέρνο εσωτερικό με πολύ φως, θέα στην πόλη και το βουνό, παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.
  • MS Milenium: μεσαίες τιμές, κοντά στα καταστήματα, εξυπηρετικό προσωπικό της ρεσεψιόν, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες.
  • NH Collection Monterrey: προσιτό ξενοδοχείο 4 αστέρων, μοντέρνα διακόσμηση, κοντά σε πολυτελές εμπορικό κέντρο, όμορφη θέα στο βουνό.
  • Hotel Ibis Monterrey Valle: οικονομικό ξενοδοχείο, φιλικό προσωπικό, εξωτερική πισίνα, δωρεάν Wi-Fi.
Χάρτης Μοντερέι - Αξιοθέατα
Χάρτης Μοντερέι – Αξιοθέατα

Διαβάστε επίσης:

Ανακαλύψτε τα Marvels of Mexico: A Traveler’s Guide to the Top Attractions

San Antonio: A Rich Tapestry of History

Τα 10 κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Σλοβενία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *